L’Ecocentre és un espai concebut per divulgar la cultura vegana on oferim gran varietat de productes diversos: alimentació, cosmètica, calçats, joguines, llibres, etc… per a una vida urbana sostenible i més respectuosa.
Al món hi ha moltes persones veganes totalment integrades a la societat, les quals han decidit alimentar-se, vestir-se i divertir-se sense perjudicar als altres animals. 
Una societat és més justa quan s’hi tenen en compte tots els éssers vius amb capacitat per experimentar dolor físic i psicològic. Un canvi per a un món millor també passa per la consideració moral cap a totes les altres espècies animals. Aquest canvi només podrà arribar quan respectem totes les formes de vida. Et demanem que tu també siguis part d’aquest canvi.

En la nostra cultura, l’explotació dels animals està molt arrelada i, especialment, té una gran presència en el nostre patrimoni culinari.  Malgrat els aspectes culturals, hem de ser conscients que els nostres hàbits de consum, sobretot, els alimentaris, causen un gran patiment als animals no humans i que aquest patiment es podria evitar. La Filosofia Vegana ha nascut amb l’objectiu d’abolir l’explotació dels animals, portant a la pràctica un estil de vida en el qual es visqui sense causar ni danys, ni mort als animals no humans.

En l’actualitat, el nostre grau de coneixements ens permet viure perfectament sense cap necessitat d’utilitzar els animals, és per això, que creiem que si ja no és necessari, no és just que perpetuem aquest sistema.

VEGANISME I ECOLOGISME
El veganisme és part del moviment animalista pels Drets Animals. El moviment animalista i el moviment ecologista són dos moviments socials diferenciats, el primer es preocupa per individus concrets i el segon per la conservació d’espècies (abstracció) animals i vegetals, però el veganisme i l’ecologisme conflueixen i són necessàris per a poder preservar el Planeta: molts animals necessiten un medi natural idoni per poder viure (l’esser humà inclòs), per tal de sobreviure i gaudir d’una bona salut, ja que necessiten aire, aigua i aliments no contaminats.
Hem creat l’Ecocentre com un espai de sinergia de diferents entitats amb la finalitat de divulgar la nostra filosofia i facilitar l’estil de vida vegà, la sostenibilitat i promoure hàbits més saludables.
Segons un informe elaborat per l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO):
El sector ramader genera més gasos d’efecte hivernacle -el 18 % de les emissions mesurades en el seu equivalent en diòxid de carboni (CO2)- que el sector del transport. També és una de les principals causes de la degradació del sòl i dels recursos hídrics.
Un informe de l’associació CIWF de l’any 1.999 sobre ramaderia industrial i medi ambient (Factory Farming and the Environment) diu el següent:
La producció de proteïnes animals representa un ús ineficient dels recursos d’aigua i terra. Els animals de granja converteixen les proteïnes vegetals en proteïnes animals amb una eficiència baixa -generalment entorn del 30% -40% i només un 8% en el cas de la producció de carn de vaca-. (..) En les pròximes dues dècades, es farà molt més urgent el problema de com alimentar almenys a 8.000 milions de persones al mateix temps que es protegeixin els recursos naturals de la terra, l’aigua, l’aire i els animals salvatges. L’extensió de granges intensives d’animals pel món no es pot considerar com una solució sostenible.
CIWF (Cita abreujada)

Quantitat d’aigua necessària per produir els principals aliments: (Font: FAO)
 
Els hàbits de consum en els països en vies de desenvolupament estan canviant cap a una alimentació que conté cada vegada proporcions més elevades de productes d’origen animal, la qual cosa agreujarà aquest problema en els anys vinents. Les previsions de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO), a causa del augment de població i de poder adquisitiu de països com la Xina i l’Índia, indiquen que, si no s’inverteix la tendència, la producció de carn i llet es duplicarà abans de 2050.
Els informes del Center for International Forestry Research (CIFOR) assenyalen que el ràpid creixement en les vendes de carn d’animals criats a terres del Brasil, ha accelerat la destrucció de la selva tropical de l’Amazònia, el pulmó del nostre Planeta.
El 6 abril 2.006, Greenpeace Internacional va presentar l’informe Estem devorant l’Amazònia, el qual tracte sobre la desforestació que s’està produint a causa dels cultius de soja transgènica i com aquesta soja acaba sent exportada a Europa i EEUU per a la fabricació de pinsos per a l’engreix de bestiar, el qual es destina a fabricar hamburgueses per a cadenes de menjar ràpid i l’abastiment de grans supermercats.
El juny de 2.010, un informe presentat per l’ONU avalava l’alimentació vegana com a única forma de salvar el planeta del desastre mediambiental:
“Els impactes de l’agricultura s’espera que augmentin substancialment a causa del creixement demogràfic, incrementant el consum de productes animals. A diferència dels combustibles fòssils, és difícil buscar alternatives: la gent ha de menjar. Una reducció substancial dels impactes només seria possible amb un substancial canvi de dieta a tot el món, lluny dels productes d’origen animal.

“Organización de las naciones unidas ONU”